PUNTHOOFT
Eier curryIntro
Voor het maken van een gevarieerde tafel is het vaak zoeken naar wat meer bijzondere bijgerechten. Dit recept voor eieren in curry is een leuke vreemde eend in de bijt. Met dien verstande dat er natuurlijk geen eend in zit. Je zou wel eendeneieren kunnen gebruiken, maar dat is niet nodig. Kippeneieren kunnen even goed.
Eier curryIngrediënten
- 8 eieren
- 2 uien
- 400 gram broccoli
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel djinten
- 250 gram koksroom (of 300 ml kokosmelk)
- 100 gram cashew noten
- Bakolie
Eier curryRecept
- Verhit een pan water totdat deze koken
- Leg hier de eieren 7 minuten in
- Snipper de uien
- Pel de broccoli tot kleine roosjes
- Laat de olie warmen in een pan
- Bak de uien in de pan totdat deze zacht zijn
- Pel de eieren en snij in partjes
- Voeg de rest van de ingrediënten (zonder de eieren) toe
- Breng tot tegen de kook aan (niet laten koken!) en laat ongeveer 3 minuten door pruttelen
- Rooster de noten in een droge koekenpan
- Voeg de eieren en noten toe aan de curry en laat nog 3 minuten door pruttelen