PUNTHOOFT
Empal PedisIntro
Empal Pedis is drooggebakken rundvlees.
Empal PedisIngrediënten
- 1 kilo stoofvlees
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui
- 1/2 liter waterwater
- Kruidenmix
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepel komijnzaad
- 3 theelepel korianderzaad
- 50 gram kristalsuiker
- 5 theelepels sambal
- 1 eetlepel ketjap saus
- olie
Empal PedisRecept
- Snipper de ui
- Snij het vlees in blokjes
- Bestrooi met zout en peper
- Pureer de knoflook
- Voeg de ingredienten voor de kruidenmix samen in een kom
- Roer door en voeg wat olie toe om een mooie kruidenmix te maken
- Laat in de koelkast intrekken
- Los de bouillonblokjes op in een kopje heet water
- Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem
- Voeg het vlees, ui, bouillon en het water toe
- Roer door elkaar en laat 3 uur sudderen. Voeg extra water toe als het vlees droog dreigt te vallen, de pan moet halfvol water blijven
- Schep het vlees uit de soep over in een vergiet
- Laat goed uitlekken, hoe droger hoe beter
- Roer de kruidenmix door het vlees
- Verwarm wat olie in een pan met dunne bodem, op een hoog vuur
- Bak het vlees onder continue roeren knapperig
De resterende soep kun je weggooien. Of als basis gebruiken om spercibonen in te koken.