PUNTHOOFT
Foe Yong HaiIntro
Bekend van de afhaal Chinees, is dit een echte klassieker in de Hollandse Oosterse keuken. Foe yong hai, is een soort Chinese omelet, met groenten in een zoetzure saus.
Foe Yong HaiIngrediënten
- 6 eieren
- 250 gram kipfilet
- 1 blikje tomatensaus
- 1 halve ui
- 1 kwart prei
- 1 kwart paprika
- (In plaats van prei en paprika kan ook een 100 gram taugé)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels melk
- 2 theelepels ketjap
- 1 theelepel suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 halve theelepel mosterd
Foe Yong HaiRecept
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze goudbruin.
- Snij de groenten in kleine blokjes
- Pers de knoflook
- Roer knoflook, ketjap, suiker en mosterd door tomatensaus.
- Warm de saus langzaam op, niet laten koken!
- Klop de eieren met de melk los.
- Roer de groenten door het ei mengsel.
- Warm een pan met de olijfolie tot de olie walmt.
- Maak nu 4 omeletten, met iedere keer 1/4 van de ingrediënten.
- Bak de omelet.
- Als deze bijna droog is, dan een kwart kip en groenten erop leggen en de omelet dichtvouwen.
- Serveer op een bord met de saus ernaast of los erbij.
Naar smaak zout, peper en andere kruiden, of meer knoflook, toevoegen.