PUNTHOOFT
Franse meringueIntro
Heerlijk zoete meringue. Lekker om zo te eten bij een bakkie koffie of met roomijs en slagroom in een toetje!
Franse meringueIngrediënten
- eiwit van 1 ei
- 30 gram fijne kristalsuiker
- 30 gram poedersuiker
- snufje zout
Deze ingrediënten is op basis van 1 ei, natuurlijk maak je meer meringues dus geween de aantallen verhogen!
Franse meringueRecept
- Verwarm de oven voor op 90 graden
- Leg bakpapier op een bakblik
- Doe de eiwitten met zout in een schaal
- Klop het eiwit op lage stand voor 30 seconden
- Voeg de kristalsuiker toe en klop nu op een hoge stand totdat het schuim stevig en dik is
- Spatel de poedersuiker door het mengsel
- Schep of spuit bergjes op het bakpapier
- Bak de koekjes 2 uur
- Laat de meringue in de dichte oven afkoelen
Als de koekjes verkleuren (voor einde van de baktijd) dan gaat het te hard en moet je de oventemperatuur terugzetten en wat langer bakken.