PUNTHOOFT
McDonalds Franse FrietjesIntro
Waarschijnlijk de meest gegeten friet ter wereld. Friet waarvan er altijd nog een paar stengeltjes bij kunnen. Het lekkerst met tomatenketchup, ook voor ons als fervente majo eters.
McDonalds Franse FrietjesIngrediënten
- Aardappels (liefst lange vorm, voor mooie lange frieten)
- kwart kopje suiker
- 1 eetlepel maïs-siroop
- Zout
- Frituur olie
Het is een redelijk bewerkelijk recept om friet te maken. We willen de friet echter precies zo te krijgen als bij de Mac en dat is even aanpoten. Het resultaat is er echter wel naar!

McDonalds Franse FrietjesRecept
- Schil de aardappelen
- Snij de aardappelen in de vorm van franse frietjes. Dit kan met een mesje, een slicer (mandoline) of een echte frietsnijder. De frieten moeten ongeveer een halve centimeter dik worden en zo lang mogelijk.
- Vul een ruime schaal met koud water en dompel de frietjes erin. Hierdoor spoelt het zetmeel weg.
- Haal na 5 minuten de friet eruit, laat even uitlekken.
- Vul een andere schaal met kokend water.
- Los hierin de suiker en de maïs-siroop op. Roer tot de suiker en siroop goed zijn opgelost. Hierdoor zal er bij het bakken een zoet korstje ontstaan.
- Laat de frieten 10 minuten in het hete water liggen
- Haal nu de friet uit het water (let op, het water kan nog heet zijn!) en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol.
- Dep ook de bovenkant af met keukenrol totdat de friet goed droog is. Alle druppels moeten weg zijn.
- Leg de friet (nog steeds op de keukenrol) 20 minuten in de vriezer
- Als de friet eruit komt is deze stijf bevroren
- Zet de frietpan op met verse olie
- We gaan de friet 2 keer bakken. De eerste keer 2 minuten.
- Laat het uitlekken op een keukenrol
- Laat 10 minuten afkoelen
- Bak de friet nu de 2e keer voor 5-7 minuten
- Haal de friet uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier
- Nu de friet nog heet is, bestrooien met zout. En dan even omroeren
Noot: ik ga nog een keer experimenten, met het gebruik van honing in plaats van de maïs-siroop. Ik houd je op de hoogte!