PUNTHOOFT
Friet EiIntro
Alles is lekker uit de frietpan. Ik weet niet wat de impact van eieren in combinatie met een frietpan precies is op je cholesterol. Maar lekker is het wel! Onderstaand recept voor zo'n 12 frieteieren.
Friet EiIngrediënten
- 7 eieren
- 250 ml melk
- 50 gr boter
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel peper
- Ruime hoeveelheid zout
- 1 eetlepel bloem
- 1 bouillonblokje
- paneermeel
Friet EiRecept
- Snipper de ui heel fijn, zorg dat er geen grote stukjes meer bijzitten
- Fruit de ui in de boter
- Bouillonblokje oplossen in een beetje kokend water (50ml)
- Voeg de kerrie, peper, zout en meel toe als de ui glazig is geworden en roer goed door
- Bouillon en de melk toevoegen aan de ui
- Aan de kook brengen (niet koken) en goed doorroeren
- Roux af laten koelen
- Op laten stijven in koelkast
Dan een nachtje wachten
Nu gaan we de frieteieren maken
- 6 Eieren hard koken (+/- 10 minuten)
- Pellen en dan halveren
- Klop het overgebleven los in een kommetje
- Zet naast elkaar: de eieren, de roux, geklopt ei en de paneermeel
- Als je koelkast erg koud staat, de roux even op kamertemperatuur laten komen, dan is het handiger om ermee te werken
- We gaan nu van links naar rechts werken. (Tenzij je de kommetjes hierboven van rechts naar links op volgorde hebt gezet: In dat geval gaan we van rechts naar links werken.)
- Pak een half ei
- Vorm de roux daaromheen in een dun jasje
- Even door de geklopte ei, en laten uitdruppen
- In de paneermeel van een mooi laagje voorzien. Paneelmeel zachtjes maar stevig aandrukken
Je friet eieren zijn nu klaar. Je kunt deze gelijk in de pan bakken of eerst invriezen. Lekker met je zelfgemaakte mayonaise!