PUNTHOOFT
Funnel CakeIntro
Funnel Cake is een lokale specialiteit in het westen van Californië. Met name op kermissen en in attractieparken eet men deze lekkernij. Het is een soort pannenkoeken deeg dat in de frituur wordt warm gemaakt. Erg lekker met jam, slagroom en heel veel poedersuiker.
Funnel CakeIngrediënten
- 1 ei
- 150 ml melk
- 2 lepels suiker
- kwart theelepel zout
- driekwart theelepel bakpoeder
- 300 g bloem
Funnel CakeRecept
- Klopt het ei door de melk
- Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder al roerend toe
- Klop samen met de suiker en zout tot een glad beslag.
- Verhit olie in de frietpan tot 200 graden
- Schep het mengsel in een spuitzak of trechter (=funnel) en laat het in de olie lopen. Zorg voor grillige vormen.
Bijzonder lekker met slagroom, kersen, jam en natuurlijk heel heel veel poedersuiker.