PUNTHOOFT
Gado GadoIntro
Iedereen kent natuurlijk dit klassieke gerecht. Een eigen bewerking hiervoor staat hier Als bonus is het helemaal vegetarisch. Maar een lekker stukje kip of varkensvlees smaakt er prima bij.
Gado GadoIngrediënten
- Rijst naar
- 1/2 krop Chinese kool
- 1/2 stronk Paksoi
- 200 gram taugé
- 1 ui
- 1/2 paprika
- 4 eieren
- Pindasaus (pasta aan te lengen met water)
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel ketjap
Gado GadoRecept
- Kook de rijst.
Pan met water aan de kook brengen. De snelkookrijst erin en 8 minuten laten door koken. Afgieten en dan 15 minuten laten staan met deksel op de pan. - Kook de eieren 7 minuten
- Ondertussen de kool en paksoi fijn snijden. Dit lijkt een hele berg maar het koekt erg in, in de wok
- Ui snipperen
- De paprika ontpitten en in blokjes snijden
- Knoflook knijpen
- Wat olie in de wok verwarmen
- Hierin de uien bakken totdat deze glazig worden
- Dan de paprika, sambal, ketjap en knoflook erbij
- Op middelvuur even laten doorbakken tot de paprika wat zacht begint te worden
- Zet alvast de borden klaar
- Pel de eieren en snij in plakjes
- Verwarm de pindasaus. Ik gebruik altijd halfvolle melk om deze te binden. Verhouding 1-op-1
- Als de rijst gereed is, opdienen op de rechter helft van het bord
- De brander nu op vol vermogen zetten
- De kool en paksoi toevoegen en blijven omscheppen tot we de groenten opdienen
- Op het laatst taugé toevoegen, deze niet meebakken dan krijg je een papje
- De groeten opdienen op de linkerhelft van het bord
- Op de rand een laag pindasaus leggen met erop de eischijfjes
- Eventueel nog wat koude gebakken uitjes en/of kroepoek