Griekse aardappel-ui-gehaktballenIntro

Een lekker recept uit een Grieks kookboek.



Griekse aardappel-ui-gehaktballenIngrediënten
  • 1 grote aardappel, geschild
  • 1 grote ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree (half blikje)
  • 1 ei
  • half kopje paneermeel
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gram Meel/bloem
  • olie om in te bakken


Griekse aardappel-ui-gehaktballenRecept
  • Het ei licht opkloppen
  • Rasp de aardappels
  • Snipper de uit
  • Alles samenvoegen en goed kneden totdat er een losse bal ontstaat
  • Een uur in de koelkast op smaak laten komen
  • Een eetlepel van het mengsel nemen en een balletje van rollen
  • Het balletje wat langvormig maken met 2 punten aan de uiteinden
  • Sigaartje door de bloem rollen
  • Overtollige bloem eraf schudden en nogmaals door de bloem
  • Weer het overtollige bloem eraf schudden
  • 3 minuten goudbruin bakken in de hete olie

Zowel koud als warm lekker.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.