PUNTHOOFT
Griekse aardappel-ui-gehaktballenIntro
Een lekker recept uit een Grieks kookboek.
Griekse aardappel-ui-gehaktballenIngrediënten
- 1 grote aardappel, geschild
- 1 grote ui
- 500 gram rundergehakt
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel tomatenpuree (half blikje)
- 1 ei
- half kopje paneermeel
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 50 gram Meel/bloem
- olie om in te bakken
Griekse aardappel-ui-gehaktballenRecept
- Het ei licht opkloppen
- Rasp de aardappels
- Snipper de uit
- Alles samenvoegen en goed kneden totdat er een losse bal ontstaat
- Een uur in de koelkast op smaak laten komen
- Een eetlepel van het mengsel nemen en een balletje van rollen
- Het balletje wat langvormig maken met 2 punten aan de uiteinden
- Sigaartje door de bloem rollen
- Overtollige bloem eraf schudden en nogmaals door de bloem
- Weer het overtollige bloem eraf schudden
- 3 minuten goudbruin bakken in de hete olie
Zowel koud als warm lekker.