PUNTHOOFT
Heet ZoetZuurIntro
Dit is een fris bijgerecht voor bij Oosterse gerechten. Om het te bereiden moet je het eerst warm maken, maar het dient koud te worden gegeten. Het heet is dan ook eerder pikant/spicy.
Heet ZoetZuurIngrediënten
- 1 Komkommer
- 2 Wortels
- 1 halve rode peper
- 1 half koffiekopje azijn
- 1 eetlepel suiker

Heet ZoetZuurRecept
- Schil de komkommer
- Snij in de lengte doormidden
- Haal met een vork de zachte vulling eruit, die heb je niet nodig
- Snij de komkommer dan in 3 delen
- Gebruik een kaasschaaf om dunne vellen te snijden
- Schil de wortels
- Gebruik een kaasschaaf om oopk hiervan dunne vellen te snijden
- Haal de pitjes uit de rode peper
- Snij in dunne stukjes
- Doe alle ingrediënten in een pan
- Breng deze tegen de kook aan, blijf goed roeren
- Laat afkoelen en koel dan zeker 1 uur in de koelkast
Heet ZoetZuurTip
De smaak is lekkerder als het een nachtje in de koeling staat.