PUNTHOOFT
Heksen CakeIntro
In Amerika hebben ze Red Velvet Cake. De eenvoudige uitleg hiervan is dat dit cake is die door gebruik van heel veel bietensap een andere (rode) kleur krijgt.
Handiger is om een flesje kleurstof te gebruiken. Zeker met groen / blauw en eventueel wat bruin zijn heks-achtige creaties te maken
Bedek tot slot de cake met een enorm dikke laag poedersuiker, zo dik dat je niets meer van de cake ziet, en je bent klaar. Een meer bewerkelijke oplossing is een frosting te maken.
Heksen CakeIngrediënten
- Pak cakemix
- Flesje(s) kleurstof
- Voor de poedersuiker variant
- Volle pot poedersuiker
- Voor de frosting variant
- 100 gram roomkaas
- 50 gram roomboter
- 100 gram poedersuiker
Heksen CakeRecept
- Haal de roomboter een uurtje vooraf uit de koeling
- Bak de cake volgens de verpakking op het pak
- Na het volledig afkoelen is het tijd voor de frosting, als je de frosting tevroeg aanbrengt zal het een soepzooitje worden.
- Mix de boter lekker luchtig
- Voeg de room en suiker toe
- Mix alles tot een egaal beslag.
- Smeer dit gelijkmatig over de cake
- Even een kwartiertje in de koelkast op laten stijven.
Eventueel kun je het laatste restje frosting nog een een kleurtje geven (rood / groen) en dat in een of enkele bewegingen op de cake smeren. Dan ziet het er nog spectaculairder uit!