Hete Gemarineerde KipIntro

De lekkerste manier om heet pikante kip te maken. Enorm simpel en kan eigenlijk niet mislukken. Je maakt de marinade een dag van te voren en laat deze ruim intrekken in het vlees.

Door meer of minder sambal toe te voegen kun je het zo pikant maken als je zelf (of de kinderen) lekker vinden. Laat je dus niet afschrikken door de titel. Je kunt het zo heet (=pittig) maken als je zelf wilt.



Hete Gemarineerde KipIngrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 stengels bosui
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • Zout en peper
  • Olie


Hete Gemarineerde KipRecept

Marinade

  • Snij de kipfilet in dobbelsteentjes van ongeveer 3 centimeter
  • Snipper de ui en snij de bosui in kleine stukjes
  • Roer in een kom de sambal, ketjap, kerriepoeder en basterdsuiker door elkaar
  • Voeg hieraan 1 theelepel olie toe
  • Voeg dan de ui en bosui toe
  • Roer hier de kip doorheen. Zorg dat alle kip blokjes bedekt zijn met marinade

Bakken

  • Breng de wok op temperatuur met wat olie
  • Bak op een middelhoog vuur de kip gaar.
  • Door de kleur marinade is het moeilijk te zien aan de kleur wanneer de kip gaar is. Dit is als de marinade opgedroogd is. Neem een van de grotere stukjes kip (die er het minst gaar uitziet) en snij dit doormidden. De binnenkant moet door-en-door wit zijn, er mag geen rood meer te zien zijn.

Lekker met Gado Slado.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.