PUNTHOOFT
Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIntro
De Indonesische keuken is beroemd om zijn stoofvlees. Heerlijk bij een rijsttafel. Of gewoon als hoofdgerecht.
Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIngrediënten
- 750 gram riblappen
- 5 uien
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel koriander
- 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels azijn
- 3 kruidnagelen
- 1 laurierblad (of 1 blad daon salam)
- 2 rode Spaanse pepers
- 1/2 dl ketjap manis
- 1 vleesbouillonblokje
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- zout, peper
Pittige Indonesische rundvleesstoofpotRecept
- Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
- Pel de uien en snipper deze grof.
- Pel en snipper de knoflook.
- Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Verhit de olie
- Bak hierin het rundvlees snel bruin.
- Kruid het vlees met zout en peper
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
- Voeg de Spaanse peper, de bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
- Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
- Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
- Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 uur sudderen.
- Proeven en eventueel nog wat peper of zout toevoegen