PUNTHOOFT
Jambalaya met garnalen en kipIntro
De bekende spicy combi van kip met garnalen in een pan. Natuurlijk kun je het zo pittig maken als je zelf wilt.
Jambalaya met garnalen en kipIngrediënten
- 325 gram rijst
- 200 gram kipfilet
- 400 gram verse gesneden snijbonen
- 200 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepel arachideolie
- 2 eetlepel Chilipeper
- 1 kippenbouillontablet
- 50 mililiter water
Jambalaya met garnalen en kipRecept
- Kok rijst voor 8 minuten en giet dan af
- Snij de paprika in grote repen
- Snij de knoflook
- Verhit de olie
- Roerbak de knoflook, kip en caribbean spice voor 2 minuten
- Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak voor 3 minuten
- Los het bouillonblokje op in een kopje heet water
- Voeg de bouillon toe aan de kip
- Voeg een extra kpoje water toe
- Deksel op de pan en op een middelhoog vuur 5 minuten laten stoven
- Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 minuten