PUNTHOOFT
Japanse open loempiasIntro
Loempia's kun je natuurlijk vullen zoals je wilt, hier gebruik ik krab, komkommer, paksoi en wortel. Snij alles fijn in dunne reepjes van 1.5 tot 2 centimeter lang.
Japanse open loempiasIngrediënten
- 200 gram krabsticks
- 1 eetlepel zure room
- 1 limoen
- 4 eetlepels komkommer snippers
- 4 eetlepels paksoi
- 2 eetlepels geraspte wortel
- 1 eetlepel azijn
- olie
- zout en peper
- 6 vellen rijstpapier
Japanse open loempiasRecept
- Verwarm de olie tot 150 graden
- Leg de rijstvellen in een kom koud water
- Snij de krabsicks klein
- Snij de groenten in dunne reepjes van 1.5 tot 2 centimeter lang
- Meng de krab en groeten in een kom met de limoen, azijn en zout&peper
- Roer de room er pas door vlak voordat je de rollen gaat maken
- Leg een vel papier op een schone droge ondergrond, ik neem vaak een theedoek eronder
- Maak een mooie sigaar van het mengsel uit de kom, niet te dik en niet teveel aangedrukt
- Rol de loempia op
- Snij eventuele uitpuilende groenten aan de zijkanten eraf
- Bak de loempia's in de olie totdat het papier lichtbruin is
Tip: Japans eten is vaak niet echt gekruid. Ook hier is dat het geval. Natuurlijk gebruik je sojasaus om de loempia's in te dippen