Japanse open loempiasIntro

Loempia's kun je natuurlijk vullen zoals je wilt, hier gebruik ik krab, komkommer, paksoi en wortel. Snij alles fijn in dunne reepjes van 1.5 tot 2 centimeter lang.



Japanse open loempiasIngrediënten
  • 200 gram krabsticks
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels komkommer snippers
  • 4 eetlepels paksoi
  • 2 eetlepels geraspte wortel
  • 1 eetlepel azijn
  • olie
  • zout en peper
  • 6 vellen rijstpapier


Japanse open loempiasRecept
  • Verwarm de olie tot 150 graden
  • Leg de rijstvellen in een kom koud water
  • Snij de krabsicks klein
  • Snij de groenten in dunne reepjes van 1.5 tot 2 centimeter lang
  • Meng de krab en groeten in een kom met de limoen, azijn en zout&peper
  • Roer de room er pas door vlak voordat je de rollen gaat maken
  • Leg een vel papier op een schone droge ondergrond, ik neem vaak een theedoek eronder
  • Maak een mooie sigaar van het mengsel uit de kom, niet te dik en niet teveel aangedrukt
  • Rol de loempia op
  • Snij eventuele uitpuilende groenten aan de zijkanten eraf
  • Bak de loempia's in de olie totdat het papier lichtbruin is

Tip: Japans eten is vaak niet echt gekruid. Ook hier is dat het geval. Natuurlijk gebruik je sojasaus om de loempia's in te dippen



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.