Javaanse bamiIntro

Javaanse bami komt oorspronkelijk natuurlijk uit Java. Emigranten uit Java die naar Suriname vertrokken namen het recept mee, waar het een eigen leven ging leiden als Surinaamse bami. Hoewel ik moet toegeven dat de Surinaamse bami vaak net wat meer pepers bevat. Dat kun je natuurlijk op tafel ook zelf toevoegen.

Het hoofdingedrient is spaghetti. Dit heeft de gewenste dikte en is vele malen goedkoper dan speciale Indonesische noedels.



Javaanse bamiIngrediënten
  • 300 gram spaghetti
  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • olie


Javaanse bamiRecept
  • Kook de spaghetti samen met 2 bouillonblokjes
  • Snij de kip in kleine blokjes
  • Snipper de ui
  • Snij de knoflook fijn
  • Verhit olie en fruit hierin de ui met knoflook
  • Los in een half kopje heet water een bouillonblokje op
  • Voeg de kruiden, ketjap en sambal toe (nog niet de tomatenpuree)
  • Roer tot dit een egaal mengsel is
  • Voeg toe aan de knoflook/ui en laat even smoren
  • Voeg de kip toe en bak deze gaar
  • Als de kip gaar is kan de tomatenpuree erbij
  • Giet de spaghetti af en roer deze door de kip


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.