KapsalonIntro

Kapsalon komt van een kapper in Dordrecht. Deze kwam bij zijn favoriete Turk enkele winkels verder. Op een dag wist hij eigenlijk niet wat te nemen. Shoarma, friet of een frisse salade of toch een broodje kaas.

Hij vroeg toen om alles maar te combineren in een gerecht. Hieruit is dit hedendaagse gerecht voortgekomen. Een perfecte combinatie van alles wat lekker is. En trouwens er zit ook sla op!

Hierna begon de zegetocht van dit gerecht door het land, waar het nu in iedere shoarma zaak te verkrijgen is.



KapsalonIngrediënten
  • 1 kilo friet (vers of bevroren)
  • 1 kilo shoarma vlees
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gram Jong / JongBelegen kaas of een pakje plakken cheddar
  • 1 knoflooksaus (zelfgemaakt, niet te dik)


KapsalonRecept
  • Bak de friet in de frietpan.
  • Bak de shoarma in een koekenpan
  • Snij ondertussen de sla
  • Rasp alvast de kaas.
  • Als de friet en shoarma klaar zijn, deze stapelen. Onderop de friet. Daarop de shoarma.
  • Als je wilt kun je hier een dunne laag knoflooksaus gieten. Geeft het vlees net nog iets meer smaak.
  • Hierop de sla
  • Hier de geraspte kaas overheen strooien.
  • Dit geheel 5 minuten in een voorverwarmde (180 graden) over zetten, of 5 minuten op hoog vermogen in de magnetron
  • Bedekken met een laagje knoflooksaus
  • Snel opdienen want anders kan de friet slap worden

Het leuke hiervan is een grote schaal te maken. En dan met zijn allen om de schaal heen en lekker eten uit de pan. Gezellig en lekker!

De shoarma zaak waar wij wonen heeft ook een lekkere uiensaus met rode peper die hier ook erg goed bij gaat.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.