PUNTHOOFT
KatsudonIntro
Een Japans gerecht voor varkensvlees met rijst. Omdat de Japanse smaken erg afwijken van de gangbare Westerse, en zelfs Chinese stijlen, toch zeker de moeite waard om een keer te proberen, en hier op te namen!
In plaats van Sushi rijst, kun je natuurlijk ook gewone rijst nemen.
KatsudonIngrediënten
- 300 g sushirijst
- 4 filetlapjes-a-la-minute (varken)
- Meel
- 4 eieren
- 50 gram paneermeel
- 1 ui
- bouillonblokje
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- Halfglas witte wijn
- 2 lente-uitjes
- olie
KatsudonRecept
- Voor de rijst:
- Was de sushirijst altijd voor gebruik
- Breng een halve liter water aan de kook
- Voeg de rijst toe als het kookt, met een theelepel zout
- Laat voor 30 minuten doorkoken op een laag vuur, laat niet droogkoken!
- Voorbereiding van het vlees:
- Zet 3 schalen klaar. De eerse met meel
- Het 2e bord met geklutst ei
- Het broodkruim in het 3e bord
- Haal het vlees door de bloem > ei > broodkruim
- Laat een pan warm worden met een flinke laag olie (1 centimeter)
- Bak het vlees hierin 2 minuten
- Keer het vlees en bak de andere kant 2 minuten
- Even laten rusten en dan in reepjes snijden
- Voorbereiding voor de saus:
- Snipper de ui
- Meng de ui met 100 mi water, wijn, sojasaus en suiker
- Breng in een grote platte koekenpan dit mengsel aan de kook en laat kwartier sudderen
- Gerecht
- Snij de lenteui in ringetjes
- Klopt de resterende eieren
- Voeg overgebleven paneermeel toe
- Leg het vlees in de saus (nog steeds in de koekenpan)
- Giet de eieren over het vlees
- Laat 1 minuut doorkoken
- Schep de rijst in kommen
- Hierop het vlees
- Dek af met de saus
- Bestrooi met ringetjes lente-ui