Kerrie met kip en ananasIntro

Een bijzondere combinatie is het drieluik kip, kerrie en ananas. Zowel koud, als salade voor op een toastje of op brood, of warm in dit overheerlijke gerecht veel gegeten. Altijd lekker.

Als je zelf de salade maakt voor op brood is het raadzaam om de ananas heel erg fijn te snijden en hierna goed uit te laten lekken. Maar dat is eigenlijk een ander recept.



Kerrie met kip en ananasIngrediënten
  • 250 gram rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 scheutje melk
  • 30 gram bloem
  • 1 klein blikje ananasstukjes of 18 verse ananas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook


Kerrie met kip en ananasRecept
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Kip in stukjes snijden
  • Ananas in stukjes snijden
  • Kip bakken in olie
  • Snipper de ui en plet de knoflook
  • Ui, knoflook, kerriepoeder, meel en melk toevoegen aan kip.
  • Pal voor opdienen de ananasstukjes toevoegen.
  • Minuutje laten doorpruttelen.

Ook lekker als bijgerecht bij een rijsttafel.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.