PUNTHOOFT
KFC-chickenIntro
De meest beroemde en meest lekkere kip ter wereld. Om je vingers bij af te kluiven! Bekend van de bekende KFC is er natuurlijk niets lekkerder dan de enige echte Kentucky Fried Chicken chicken, of in het Nederlands gewoon Kentucky Fried Chicken kip.
Het is aan te raden om kippenpoten of drumsticks te gebruiken. In ieder geval kip met het vel er nog aan, dat geeft de lekkerste krokant korst!
KFC-chickenIngrediënten
- 500 gram kip, met vel eraan!
- 500 gram bloem
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ei
- Melk
- Zout en peper

KFC-chickenRecept
- Doe de bloem in een kom
- Voeg ruim zou en peper toe (beide 2 theelepels)
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Goed door elkaar roeren
Het eibeslag
- Breek een ei in een lege kom
- Voeg ene gelijke hoeveelheid melk toe
- Sla dit met een vork egaal
Gereed maken
- Haal de kip door het eibeslag. Zorg ervoor dat er overal eierbeslag komt te zitten. Laat de kip kort uitlekken.
- Haal dan de kip door de kruidenmeel, zorg ervoor dat er ook hier overal meel komt
- Laat overtollig meel eraf vallen
- Haal de kip nogmaals door het eierbeslag en door de kruidenmeel. Voor een mooie dikke korst
Frituren
- Warm de frietpan op
- Leg de kip voor 12-15 minuten in de olie
- De buitenkant van de kip moet een goudbruine kleur krijgen
- Laten uitlekken op een stukje keukenrol. Het krokante vel komt er gemakkelijk af en is overheerlijk.
Denk eraan: Kip moet altijd door-en-door gaar zijn.
Dus niet te kort frituren, dat geeft een hele grote kans op salmonella vergiftiging.
Of enkele dagen spugen!