PUNTHOOFT
Kip CurryIntro
Een heerlijke dikke curry, lekker kruidig van smaak. Het hoeft niet eens zo heel pittig te zijn. Met rijst of plakken Turks brood. Ik krijg er al weer zin in.
Kip CurryIngrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 Uien
- Eetlepel sambal of een rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels kerriepoeder
- 800 ml kokosmelk (of 250 ml koksroom met 600 ml water)
- 2 bosuitjes
- Bakboter
- Peper en zout naar smaak
Kip CurryRecept
- Snipper de uien
- Snij de kip in blokjes
- Snij de bosuitjes in kleine ringetjes
- Laat wat boter smelten in een pan
- Bak de kip rondom goudbruin
- Haal de kip uit een pan en let op een bord even koelen
- Bak nu de uien in de pan totdat deze zacht zijn
- Voeg de rest van de ingrediënten (en ook de kip) weer toe
- Breng tot tegen de kook aan (niet laten koken!)
- Laat ongeveer 8 minuten doorpruttelen
Eventueel kun je ook nog 2 mango's in dunne stukjes gesneden toevoegen voor een frisse smaak