PUNTHOOFT
Lichte knoflookgarnalenIntro
Garnalen zijn natuurlijk gewoon heel erg lekker.
Helaas kom je toch nog regelmatig schotels tegen waarbij de garnalen veel te lang zijn gebakken/gegaard. Super jammer.
Lichte knoflookgarnalenIngrediënten
- 600 gram garnalen
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- zout
Lichte knoflookgarnalenRecept
- Pel de garnalen
- Maak schoon door het darmkanaal te verwijderen
- Pel de knoflook
- Snipper deze in hele kleine stukjes
- Verhit de boter in een pan
- Roer door tot de boter lichtbruin is
- Voeg honing, citroensap, sojasaus en de knoflook toe
- Roer het geheel door en laat het 30 seconden koken
- Giet eventuele overbodige boter uit de pan, er moeten 4 eetlepels in blijven zitten
- Bak de garnalen in de pan met het deel van het boter-honingmengsel
- Bak ze voor ongeveer 2 minuten per kant.
- Kruid het af met wat zout