LammetjespapIntro

Lammetjespap is een oer Nederlands gerecht. Het is een pap gemaakt van hoofdzakelijk melk en meel (bloem). Traditioneel eet men het met een flinke schep basterdsuiker.

Het heeft een wat flauwe weeë smaak. Hierdoor werd het vroeger als babies gegeven als opvolgvoeding voor de melk. Dan wel zonder suiker.

Andere namen die men hiervoor tekenkomt zijn Meelpap, Bloempap of zelfs Maizenapap, maar dan wel indien het gemaakt is met Maizena.



LammetjespapIngrediënten
  • 80 gram meel
  • 1 liter melk
  • Snufje zout
  • Flinke eetlepel basterdsuiker per portie


LammetjespapRecept
  • Neem een 100 ml melk
  • Meng de bloem goed met de melk
  • Breng ondertussen de resterende melk aan de roer, blijf hierin roeren ivm aanbranden
  • Indien je wilt kun je nu al de suiker toevoegen, in het klassieke recept doet men dat niet
  • Roer dat het papje door de kokende melk
  • Laat even doorkoken tot de pap de gewenste dikte heeft
  • Gier over in een soepbord
  • Bestrooi met een flinke eetlepel basterdsuiker


Copyright 2020 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.