PUNTHOOFT
LasagneIntro
Een ui bestaat uit laagjes. Het is een soort van cadeautje waarbij je na iedere laag benieuwd wat er komen gaat. Een lasagne is eigenlijk ook zoiets. Tussen de flappen pasta kun je een keur aan verrassingen verstoppen. Gehakt, groenten of zachte kazen.
LasagneIngrediënten
- 9 lasagne bladen
- 500 gram gehakt
- 2 zakjes mozzarella
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels basilicum
- 200 ml koksroom
- 200 gram strooikaas of geraspte Italiaanse harde kaas
- 800 gram tomaten in blik
- Bakboter
- Peper en zout naar smaak
LasagneRecept
- Boter in een pan laten smelten
- Het gehakt braden tot het net niet meer rood is
- Knoflook persen boven het gehakt
- Tomaten in blik fijn maken met de staafmixer
- Tomaten en room toevoegen aan gehakt, laat 15 minuten pruttelen tot een dikke saus
- Een ovenschaal lichtjes in boteren
- Laagjes maken. Onderin een laagje saus, daarop gehakt en lasagne bladen (3 naast elkaar)
- Nieuw laagje maken met onderin gehakt en lasagne bladen (naast elkaar)
- De mozzarella in vellen scheuren en hiermee een laag maken
- Laatste laag met lasagne bladen en gehakt. De bladen eventueel onder de saus drukken. De bladen moeten onder de saus liggen.
- Bedekken met strooikaas
- 30 minuten in de oven op 200 graden.