PUNTHOOFT
Mac and cheeseIntro
Het typische Amerikaanse recept. Waarschijnlijk het meest gegeten gerecht in de USA. Zelfs in veel restaurants verkrijgbaar, terwijl het echt reuze simpel te maken is. En neen, deze Mac heeft niets met Donalds te maken.
Mac and cheeseIngrediënten
- Macaroni
- 2 hoeveelheden Cheddar kaas blaadjes
- 1/2 hoeveelheid Parmezaanse kaas geraspt
- 2 hoeveelheden melk
- 1 theelepel bloem
- 2 eetlepels boter
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel olijfolie
Mac and cheeseRecept
- Macaroni maken volgens verpakking
- Smelt de boter
- De knoflook pletten
- De knoflook en melk toevoegen aan de boter
- De Cheddar kaas toevoegen en deze op zacht vuur laten smelten
- Giet de macaroni goed af en roer er de olie doorheen
- Serveer macaroni in ronde op bord
- In het midden de saus toevoegen
- Ruim decoreren met de Parmezaanse kaas
- Naar smaak zout, peper en andere kruiden toevoegen.
Een andere mogelijkheid is om de saus en de macaroni al in de pan samen te voegen en goed om te roeren. Hierna serveren en ook weer decoreren met de Parmezaanse kaas.