PUNTHOOFT
MayonaiseIntro
Deze ingrediënten lijst is naar de smaak zoals men in Nederland gewent is. In België gebruikt men of (optie #1) meer citroen of (optie #2) juist meer ei. Hieronder enkele ingredient verhoudingen om verder mee te gaan proberen.
MayonaiseIngrediënten
- 3 eidooiers
- 750ml zonnebloemolie
- 3 theelepels mosterd
- 8 eetlepels azijn
- peper en zout
MayonaiseIngrediënten
- 3 eidooiers
- 5dl olie (Geen arachide-olie!)
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
MayonaiseIngrediënten
- 2 eidooiers
- 4 eetlepels azijn
- 2 eetlepels mosterd
- 5dl olie
- peper en zout
MayonaiseRecept
- Doe de eierdooiers in een schone vetvrije kom
- Voeg de olie toe. Begin hiermee met druppeltjes. Als je merkt dat het een gladde saus blijft kun je langzaam meer olie gaan toevoegen (in een straaltje). Pas op dat de saus niet schift.
- Mosterd toevoegen en op smaak brengen met peper en zout
- Nu de staafmixer erin en enkele seconden mixen
- Langzaam de staafmixer omhoog trekken. Als de kom blijft hangen, is de mayonaise goed.
MayonaiseTips
- Indien te dik, kun je een klein beetje water toevoegen.
- Voor een zachtere smaak, meer olie toevoegen.
- Voor een pittigere smaak meer mosterd, peper of citroen toevoegen.
- Teveel citroensap geeft een dunne mayonaise.
- Een kleine week in de koelkast houdbaar, wellicht moet je hem dan wel eerst even opkloppen.