PUNTHOOFT
Gefrituurde MarsIntro
Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit heb gedaan. De eerstvolgende keer dat mijn frituurolie aan vervanging toe is zal ik proberen eraan te denken.
Gefrituurde MarsIngrediënten
- 1 Mars (of Nuts of Snicker of iets dergelijks)
- 1/2 kopje bloem
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel Peper
- 1/2 snuf zout
- Water
- Mespunt bakpoeder
- Frituurolie
Gefrituurde MarsRecept
- Leg de Mars in de vriezer. Zeker een dag, indien mogelijk enkele dagen.
- Maak een stevig pannenkoek beslag van bloem met water.
- Als je bakpoeder hebt, dan het beslag eerst 30 minuten laten staan, dan het bakpoeder toevoegen.
- Roer en stevig zou, peper en kaneelpoeder doorheen.
- Verhit de frituur naar 160 graden Celsius.
- Als alles klaar is om te gaan frituren haal je pas de Mars uit de vriezer.
- Wentel de mars door het beslag en frituur deze 12 seconden.
- Haal de Mars uit de frituur en wentel hem een tweede keer door het beslag.
- Frituur nu de Mars, ze zijn klaar als het beslag lichtbruin kleurt en knapperig is. Een kleine minuut.
- Even uit laten lekken op wat keukenpapier.
- Meteen opeten.
Ik hoor graag hoe ze smaken!