PUNTHOOFT
Mexicaans GehaktIntro
Mexicaans gehakt is de basis voor de vulling van taco. Het is een kruidig vleesgerecht. Niet overdreven scherp of pikant van smaak.
In het recept hieronder heb ik meteen ook opgenomen hoe je dan de taco maakt.
Mexicaans GehaktIngrediënten
- 500 gram rundergehakt
- olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
Mexicaans GehaktRecept
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Snipper de ui.
- Laat in een pan wat olie warm worden en bak hierin het gehakt rul.
- Nu de ui 2 minuutjes meebakken
- Verdeel de taco schelpen over het bakblik
- Voeg de geperste knoflook, chili en paprika toe. Roer goed door elkaar
- Laat nog 2 minuten zachtjes smoren
- De taco's 3 minuten in de over warmen
De taco vullen
- Zet een taco schelp rechtop
- Hier onderin een laagje sla
- Er bovenop het Mexicaans gehakt
- Afdippen met een dikke vloeistof als: zure room, guacamole of chilisaus
- Rijkelijk bestrooien met geraspte kaas
Als je zure room gebruikt zijn wat druppel pepersaus er lekker bij!