Nacho krabschotelIntro
Deze schotel is uitgebouwd naar aanleiding van de Disney's Lobster Nachos schotel. Deze is in de pretparken te koop. Zeker in de Amerikaanse parken is dit erg populair. Dus waarom geen Europese twist ervan maken. In verband met prijstechnische redenen gaan wij hier voor krabsticks.
Nacho krabschotelIngrediënten
- Zak nachos (neutraal / zonder smaak)
- Zakje cheddar kaas
- Blokje zwarte bonen
- Blikje mais
- Zakje krabsticks
- 1 ui
- 10 Jalapeno pepers
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- Halve krop sla
- Bakboter
Afhankelijk van hoe scherp je het gerecht wilt hebben kun je meer of minder Jalapeno toevoegen. In de regel is 4 of 5 ringetjes voldoende. Omdat ook de kruidenmix veel smaak afgeeft.
Wil je de kruidenmix zelf maken. Neem dan 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 2 theelepels suiker en ruim peper en zout.
Nacho krabschotelRecept
- Snipper de ui
- Snij de paprika en de tomaat in kleine stukjes (1 centimeter lang, helft breed)
- Snij de krabsticks in stukjes (2 centimeter lang)
- Snij de sla in stroken
- Snij de jalapeno peper ieder in 8 stukjes
- Haal de mais uit het blikje
- Smelt de boter
- Bak de ui tot lichtbruin geworden is
- Voeg de zwarte bonen dan de paprika, mais en tomaat
- Spreid de nachos in een grote ovenschaal
- Voeg de kaas, krab, pepers toe aan de groenten en laat de kaas smelten
Als deze saus te dik is, voeg wat room of melk toe om hem iets vloeibaarder te maken.
- Spreid de sla over de nachos
- Giet de saus over de nachos/sla
- Zet dit nog 2 minuten in de magnetron
Een variatie hierop is om de overschaal met nachos eerst te verwarmen in de magnetron, als de sla/saus erop liggen hoeft dan hoeft het complete gerecht niet meer in de magnetron. In dit laatste geval blijft de sla knapperiger, maar wel koud. Pick a side, try both!