PUNTHOOFT
Nacho's gehaktschotelIntro
Deze schotel is zelf bedacht. Het is geënspireerd door de nachos die je in de Amerikaanse honkbal stadions kunt kopen, in combinatie met Mexicaanse taco's.
Nacho's gehaktschotelIngrediënten
- Zak nachos (neutraal / zonder smaak)
- Zakje cheddar kaas
- Zakje taco kruidenmix voor gehakt
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 tomaten
- Jalapeno peper
- Bakboter
Afhankelijk van hoe scherp je het gerecht wilt hebben kun je meer of minder Jalapeno toevoegen. In de regel is 4 of 5 ringetjes voldoende. Omdat ook de kruidenmix veel smaak afgeeft.
Wil je de kruidenmix zelf maken. Neem dan 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 2 theelepels suiker en ruim peper en zout.

Nacho's gehaktschotelRecept
- Smelt de boter
- Snipper de ui
- Bak de ui tot lichtbruin geworden is
- Bewaar de ui apart
- Snipper de paprika
- Bak de paprika tot deze zacht is
- Bewaar de paprika apart
- Bak het gehakt net aan
- Doe de inhoud van het zakje taco kruidenmix erbij met 100 ml water
- Laat een 5 minuten goed doorpruttelen
- Schep het gehakt door een zeef, zodat al het kookvocht eruit is. Hoe droger het gehakt hoe beter!
- Snij de jalapeno in hele kleine stukjes
- Snij de tomaat in stukken
- Trek slierten van de cheddar
Opmaken van de schaal
- Neem een stevige overschaal
- Leg onderin een dunne laag gehakt.
- Hierop laagjes met iedere keer "nacho, gehakt, groenten, kaas"
- Verspreid de ui / paprika / tomaat / jalapeno over iedere laag. Zodat er overal een mooie mix zit van deze ingrediënten. Verspreid het gehakt ertussen en dek af met de kaas.
- Dit gaat 10 minuten in de magnetron op lage stand. Hierdoor zal de kaas smelten en de nachos net lauw warm worden.
- Eventueel kun je schaaltjes halfvolle yoghurt erbij serveren, dit blust de hete smaak!
Lekker allemaal uit de schaal eten (met handen of vork) en natuurlijk een lekkere Corona erbij.