PUNTHOOFT
Oma Lala's Rode KipIntro
Een hele lekkere kip in een rode dikke saus met de heerlijke geur van gember en knoflook. Zoals ons Moeder die altijd maakte. Wie is er niet groot mee geworden?
Oma Lala's Kip PannetjeIngrediënten
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 4 stevige tomaten
- Half liter blik gepelde tomaten
- 3 centimeter gember
- 2 grote tenen knoflook
- Olie
- Verse peterselie
- Peper en zout
Oma Lala's Rode KipRecept
- Pureer de knoflook
- Snipper de ui
- Snij de tomaten in kleine stukjes
- Schil de gember en snij in kleine stukjes
- Snij de kip in grote dobbelsteenblokjes
- Bak de ui glazig
- Voeg de kip toe en bak deze net gaar
- Voeg dan de gepelde tomaten, de gember, knoflook, peterselie en zout&peper toe
- Breng tegen de kook aan, en laat een kwartier doorpruttelen
Als het indroogt water toevoegen - Voeg de gesneden tomaten toe en laat nog enkele minuten pruttelen
- Opdienen met rijst
Oma Lala's Rode KipToevoeging
Pel een sinasappel, en verdeel in partjes. Haal daar de pitten uit.