PUNTHOOFT
Pad ThaiIntro
Een lekker gerecht is Pad Thai. Het is van nature een eenpansgerecht. Hieronder in het menu is aangegeven waar noedels (of rijst) kunnen worden toegevoegd. Indien je dat niet doet heb je een mooie schotel voor bij een mini-rijsttafeltje. Anders is het een volledige maaltijd.
De versie hier beneden is zonder sambal of pepers. Naar smaak kun je natuurlijk hier toevoegen wat je wilt. Hoewel ik het bij dit gerecht lekker vind om het op het bord toe te voegen. Dus: zie maar!
Pad ThaiIngrediënten
- 200 gram garnalen
- 4 eetlepels vissaus
- 50 gram currypasta
- 30 gram basterdsuiker
- 2 tenen knoflook
- 1 baby paksoi
- 1 lente-ui
- 50 gram pinda
- 100 gram tauge
Pad ThaiRecept
- Pureer de knoflook
- Stamp de pinda in een vijzel
- Voeg de vissaus, currypasta, suiker en knoflook toe en meng grondig
- Snij de lente-ui in ringetjes
- Snij de paksoi in reepjes
- Klop het ei
- Verwarm de wok met wat olie
- Bak op middelvuur de omelet van het ei
- Hala de omelet uit de pan, laat even afkoelen en snij in dunne reepjes
- Zet het vuur hoger en voeg indien nodig wat olie toe
- Bak dan de garnalen
- Voeg als de garnalen bijna klaar zijn de paksoi, lente-ui en het kruidenmengsel toe
- [hier]
- Voeg tot slot de ei reepjes toe
Wil je er een gerecht van maken voeg dan op de plaats [hier] gekookte rijst of noedels toe.