Panna cottaIntro

Een van de bekendste klassieke nagerechten. Met recht is dit is het lieveling nagerecht van onze kinderen! Het gerecht kom je in veel verschillende varianten tegen. De ene beter geslaagd dan de andere. Hieronder een door mijzelf aangepast recept dat iets minder zoet is, maar als goedmaker daarvoor voegen we bij het serveren warme honing toe.

Opdienen kan direct uit de kleine bakjes of deze bakjes omgekeerd op een bord. Daartoe de bakjes een beetje invetten met olie voordat deze gevuld worden. Maar eerlijk is eerlijk dat gaat nogal eens fout waarbij je ingezakte bergjes overhoud. Nog steeds lekker, maar de aanblik is natuurlijk minder mooi.



Panna cottaIngrediënten
  • 3 Blaadjes witte gelatine
  • 125 ml Slagroom
  • 30 gr Suiker
  • 300 gr Dikke yoghurt (Griekse of Turkse)
  • 4 el Honing


Panna cottaRecept

Het uitvoeren gaat redelijk snel. Zorg ervoor dat je alles vooraf bij de hand hebt!

  • Gelatine in koud water 5 minuten weken.
  • In steelpan slagroom met suiker aan de kook brengen. Room nog 3 min tegen de kook aan houden. Constant blijven roeren!
  • Pan van vuur halen.
  • In de hete room de gelatine uitknijpen en deze in hete room oplossen. Even snel doorroeren totdat alle gelatine is opgelost.
  • Pan met mengsel in spoelbak met ijskoud water zetten totdat het mengsel lobbig wordt.
  • Nu de yoghurt erdoor spatelen. Niet mixen of roeren!
  • Kleine bakjes klaarzetten en eventueel met olie nat maken.
  • Het mengsel overscheppen. Minimaal 2 uur in koelkast hard laten worden.
  • Je kunt het direct uit de bakjes eten of ander de bakjes omgekeerd op bord omzetten zodat de panna cotta eruit komt. Deze dient dan goed stevig te zijn. En lekker te blijven staan.
  • De honing een minuutje in magnetron verwarmen zodat deze vloeibaar is geworden. Een beetje op het dessert scheppen.


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.