PUNTHOOFT
PastinaakIntro
Dit is een recept om eenvoudig een lekkere pastinaak schotel te maken.
Wat je ook kunt doen is een dubbele hoeveelheid maken. De helft gewoon opeten en de andere helft verwerken in een lekkere groentensoep. Voeg dan daarvoor 1 liter groentebouillon toe en eventueel wat soepballetjes
PastinaakIngrediënten
- 800 g pastinaak
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olie
- 1 el azijn
PastinaakRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de pastinaak op dezelfde manier als asperges
- Snij in duim lange stukken
- Snipper de ui in grove stukken
- Schil en pureer de knoflook
- Meng de pastinaak, ui en knoflook en tijm met de olie en azijn
- Leg op een bakplaat bakpapier
- Verdeel hierover de groenten
- Rooster deze in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar