PUNTHOOFT
Pinda kipIntro
Een combinatie tussen pittig en zoete kip.
De smaak komt van de pindasate basis. Dit zijn de plastic potten die in de supermarkt te koop zijn. Neem de versie die je moet aanlengen. Dubbele hoeveelheid saus, voor dezelfde kosten!
Pinda kipIngrediënten
- 500 gram kipfilet
- 100 gram wortel
- 100 gram ui (halve ui)
- 2 knoflookteentjes
- Sambal
- olie
- 2 eetlepels pinda satebasis
Pinda kipRecept
- Snipper de ui en wortel
- Pers de knoflook
- Leg de kipfilet tussen plasticfolie
- Rag je gevoel lekker op de kip uit, zodat je een mooie platte kipfilet van 1 cm hoog krijgt
- Verwarm een half kopje water in een waterkoker (kokend)
- Men in een kopje de satebasis, sambal met het water
- Meng hierbij de knoflook, ui en wortel
- Zet een pan aan met een beetje olie
- Besmeer de kipfilet met het pindamengsel
- Bak de kipfilet op laag vuur aan.
- Snij de kip in maat voor porties. Of in kleine blokjes natuurlijk.