PindasoepIntro

Door velen bestempeld als pindakaas met bouillon, weet de ware liefhebber natuurlijk wel beter. Dit is, mits goed gemaakt, een voortreffelijke hartige soep. Denk een beetje aan pindakaas in een soepkom. Met als bonus stukken malse kip en lekkere krokante groenten.



PindasoepIngrediënten
  • 1/2 Kipfilet
  • 1 Bouillon blokje
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • Halve pot pindakaas
  • 1 eetlepel Sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • 200 gram taugé


PindasoepRecept
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes (halve centimeter).
  • Zet een pan met een 1 liter water op en kook hierin de kip gaar.
  • Als de kip gaar is, zeef de kip dan uit de pan.
  • Voeg het blokje kippenbouillon toe aan de bouillon en los deze op. Voor extra smaak.
  • Snij de ui en de prei in kleine stukjes.
  • Fruit (in een andere pan) de ui en prei op een laag vuur.
  • Voeg de pindakaas, sambal en ketjap toe en laat deze zachtjes smelten, blijf hierbij roeren.
  • Als het een mooi vlak geheel is, voeg dan de bouillon toe.
  • Laat dit aan de kook komen, blijf hierbij roeren.
  • Indien het niet dik genoeg is, eventueel een beetje maizena of meel toevoegen.
  • Voeg pal voor het opdienen de kip in stukjes en de taugé toe.

Deze soep is zo lekker, het zou verboden moeten worden.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.