Garnalen Piri PiriIntro

Ondanks dat ik nog nooit in Protugal geweest ben, is dit recept wel uit dat land afkomstig. Misschien wil je er na het proeven ervan wel dolgraag heen!

Wist je trouwens dat Piri Piri een Zuid Afrikaanse naam is? En dat de peper zelf oorspronkelijk Zuid Amerika komt?

Voor de garnalen moet je geen voorgekookte nemen. Dat is niet lekker. Gewoon rauwe garnalen uit de diepvries gebruiken.



Garnalen Piri PiriIngrediënten
  • 500 gram garnalen
  • 8 tenen knoflook
  • 4 rode pepers
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • olie


Garnalen Piri PiriRecept
  • Laat de garnalen ontdooien
  • Maak ze schoon (staart eraf en die zwarte darmkanalen verwijderen)
  • Wikkel ze een in een schone theedoek om even te laten drogen
  • Pureer de knoflook
  • Was de pepers
  • Als je de Piri Piri pittig wil kun je de zaadjes laten zitten, anders kun je die verwijderen
  • Snipper de pepers
  • Warm een pan op een matig vuur met de olie
  • Voeg de knoflook, pepers en de paprikapoeder toe en verwarm deze totdat de knoflook lichtbruin aan het worden is
  • Voeg de garnalen toe en blijf omscheppen
  • Voeg na 2 minuten de oregano toe
  • Blijf nog 2 minuten omscheppen totdat de garnalen gaar zijn


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.