PUNTHOOFT
Pissaladière (Franse uientaart)Intro
Een taart als gerecht? De Fransen doen van alles.
Pissaladière (Franse uientaartIngrediënten
- 1 rol hartige taartdeeg
- 750 gram uien
- 2 kleine blikjes ansjovis (90 gr)
- 75 gram zwarte olijven
- 1 theelepel oregano
- peper en zout
- olie
Pissaladière (Franse uientaartRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Pel de uien
- Snij de uien in halve ringen
- Bak de uien op een laag vuur, zonder ze te laten verkleuren
- Breng de uien op smaak met peper, zout en oregano
- Rol de lap hartige taartdeeg uit op een bakplaat
- Verdeel de uien erover
- Verdeel de ansjovis kruislings over de taart
- Snij de olijven in kleine stukjes
- Verdeel de olijven over de taart
- Bak de taart in 20 minuten goudbruin