Pissaladière (Franse uientaart)Intro

Een taart als gerecht? De Fransen doen van alles.



Pissaladière (Franse uientaartIngrediënten
  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 750 gram uien
  • 2 kleine blikjes ansjovis (90 gr)
  • 75 gram zwarte olijven
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • olie


Pissaladière (Franse uientaartRecept
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Pel de uien
  • Snij de uien in halve ringen
  • Bak de uien op een laag vuur, zonder ze te laten verkleuren
  • Breng de uien op smaak met peper, zout en oregano
  • Rol de lap hartige taartdeeg uit op een bakplaat
  • Verdeel de uien erover
  • Verdeel de ansjovis kruislings over de taart
  • Snij de olijven in kleine stukjes
  • Verdeel de olijven over de taart
  • Bak de taart in 20 minuten goudbruin


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.