Pizza bodemIntro

De meeste mensen zijn wat huiverig om pizzabodem zelf te maken. Dat is nergens voor nodig. Koop in de supermarkt een zakje bakkersgist. Dat staat bij de bakproducten. Het zijn zakjes van 7 gram gist. Dit is genoeg voor 400 (voor pizzadeeg)tot 500 gram (voor brooddeeg) meel.

Een zak meel (tarwebloem) hebben ze ook bij de supermarkt. Pas daarbij wel op dat de zak niet kapot is / scheurt in je tas. Voordat je het weet zie je eruit als een echte bakker.



Pizza bodemIngrediënten
  • 7 gram droge bakkersgist
  • 400 gram meel
  • 1 eetlepel zout
  • olijfolie


Pizza bodemRecept
  • Begin met je ring(en) af te doen!
  • Doe de gist in 250 ml lauwwarm water
  • Laat tien minuten staan, zodat de gist oplost en begint te werken.
  • Doe het meel in een kom en voeg het zout toe
  • Voeg het gistwater en de olijfolie toe
  • Gebruik een mixer met kneedhaken en sla dit 4-5 minuten door het deeg. Met de hand duurt dit 7-8 minuten
  • Strooi wat bloem op de schone droge aanrecht
  • Ga nu met hand kneden, trek hierbij het deeg uit elkaar zodat er lucht bij kan komen
  • Vouw dit dubbel
  • Draai het deeg een kwartslag
  • Herhaal dit uit elkaar trekken, dubbelvouwen en kwart draaien voor 7-8 minuten
  • Maak er nu 3 of 4 bollen van
  • Laat deze onder een handdoek een half uur rijzen
  • Snij ondertussen de ingrediënten voor op de pizza en maak de pizzasaus
  • Verwarm de oven voor op 250 graden
  • Strooi weer wat bloem op de schone droge aanrecht
  • Rol de bollen uit tot pizzabodems
  • Prik gaatjes in de bodem (niet bij de rand)
  • Besmeer de rand met wat olijfolie
  • Beleggen en dan 15 minuten afbakken
  • Ga ondertussen op de grond op zoek naar je ringen en doe deze weer om

Kun je je ringen niet meer vinden, pas dan op bij het eten, wellicht zijn ze in de pizzabodem meegebakken.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.