PUNTHOOFT
Pulled BeefIntro
Er staan steeds meer pulled beef gerechten op punthooft.nl. Waaromder die enorm lekkere Indonesische variant. Hier een wat neutralere variant, ook lekker.
Pulled BeefIngrediënten
- 500 gram rundervlees (bijvoorbeeld runderiblappen / sukadelappen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepel ketchup
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel basterdsuiker
- halve theelepel chilipoeder (of sambal)
- 750 mililiter water
Pulled BeefRecept
- Snij het vlees in blokjes
- Snipper de ui
- Pureer de knoflook
- Giet wat olie in een pan
- Bak het vlees rondom bruin
- Voeg dan de ui en knoflook toe en bak die 3 minuten mee
- Los het bouillonblokje op in een kopje heet water
- Voeg de bouillon samen met de rest van het water en de suiker toe
- Laat het op een vlamverdeler 3 uur garen
- Giet alles door een zeef, vang hierbij het resterende vocht op
- Het resterende vocht kan terug in de pan
- Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar
- En dan ook het vlees terug in de pan
- Voeg de resterende ingrediënten toe en roer goed om
- Bak dit op een hoger vuur totdat al het vocht verdampt is