Pulled BeefIntro

Er staan steeds meer pulled beef gerechten op punthooft.nl. Waaromder die enorm lekkere Indonesische variant. Hier een wat neutralere variant, ook lekker.



Pulled BeefIngrediënten
  • 500 gram rundervlees (bijvoorbeeld runderiblappen / sukadelappen)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • halve theelepel chilipoeder (of sambal)
  • 750 mililiter water


Pulled BeefRecept
  • Snij het vlees in blokjes
  • Snipper de ui
  • Pureer de knoflook
  • Giet wat olie in een pan
  • Bak het vlees rondom bruin
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak die 3 minuten mee
  • Los het bouillonblokje op in een kopje heet water
  • Voeg de bouillon samen met de rest van het water en de suiker toe
  • Laat het op een vlamverdeler 3 uur garen
  • Giet alles door een zeef, vang hierbij het resterende vocht op
  • Het resterende vocht kan terug in de pan
  • Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar
  • En dan ook het vlees terug in de pan
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en roer goed om
  • Bak dit op een hoger vuur totdat al het vocht verdampt is


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.