PUNTHOOFT
RababerIntro
Misschien wel een van de meest bekendste vergeten groenten, hoewel het merendeel van de mensen het wel kent. Rabarber is te koop kant-en-klaar in potjes. Het is dan meestal donkergroen van kleur en matig zuur. Het is duidelijk dat de fabrikanten grote hoeveelheden suiker hiervoor toevoegen.
Rabarber is een van de meest makkelijk te maken groenten, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Warm lekker of koud natuurlijk.
RababerIngrediënten
- 250 gram rabarberstengels
- 50 gram suiker
RababerRecept
- Snij aan beide zijden van de rabarberstengel het blad en de aanhechting van de wortel af.
- Goed wassen
- Eventuele kneuzingen kunnen snel bruin worden, snij deze weg
- Snij de stelen in stukken van 3 tot 5 centimeter
- In de pan met een halve centimeter water erbij
- Suiker toevoegen
- Deksel op de pan en aan de kook brengen, dan kan het gas lager zodat het blijft doorpruttelen
- Iedere paar minuten roeren, daarna de deksel terug op de pan
- De rabarber is klaar als alle harde stukken zijn fijngekookt, in de regel na 12 minuten
Lekker om warm of koud als bijgerecht te eten. Mocht het toch te zuur zijn, dan is kan er naar smaak appelmoes doorheen worden geroerd. Doe dit pas aan tafel, anders is de rabarber niet meer (in de koelkast) te bewaren.