PUNTHOOFT
Ramen (Noedelsoep)Intro
Ook wel Ramen voor beginners. Logische variaties zijn natuurlijk de kip vervangen door varken, rund, garnalen. Toevoegen van boontjes, paprika of stukjes Chineze kool.
Ramen (Noedelsoep)Ingrediënten
- 300 gram noedels
- 2 kipfilet
- 4 eieren
- 100 gram champignons
- 8 vellen paksoi (halve stronk)
- 2 lenteuitjes
- 1 bouillonblokje
- 4 theelepels ketjap
- 2 nagels gember
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels sambal
- 1 liter water
- olie
- Eventueel wat tauge
Ramen (Noedelsoep)Recept
- Kook de eieren 7- 8 minuten
- Snij de champignon in plakjes
- Snij de kip in dunne plakjes
- Snij de lenteui in rondjes
- Hak de knoflook en de gember
- Kook de noedels
- Spoel de noedels af met koud water
- Verdeel de noedels over 4 grote kommen
- Zet een pan met 1 liter op met de kip, champignons en het bouillonblokje
- Als het water kookt voeg peper, zout en de knolook toe
- Als de kip gaar is, haal deze dan uit de pan
- Gebruik het water om de gember, sambal, paksoi en lenteui te verwarmen
- Verdeel ondertussen de kip en champignons over de kommen
- Pel de eieren en leg in geheel in de kommen
- Verdeel de paksoi en lenteui over de kommen, 2 vellen per kom
- Giet de resterende bouillon in de kommen
- Per kom een theelepel ketjap in een hoekje gieten, niet omroeren
- Eventueel nog wat tauge bovenop

Copyright 2021 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.