PUNTHOOFT
Rijst met spinazieIntro
Dit recept komt uit een Grieks kookboekje. Een beetje een vreemd gerecht, dat de eerste keer niet veel enthousiasme uitlokte, totdat men het proefde, lekker!
Omdat er koude rijst in gaat, is het ook prima te gebruiken met restjes. Zorg er dan wel voor dat de klomp koude rijst voor het toevoegen eerst los gemaakt is.
Rijst met spinazieIngrediënten
- Kopje rijst
- 250 gram spinazie blokjes uit de diepvries
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- Peper en zout
Rijst met spinazieRecept
- Kook de rijst op de normale manier
- Snipper de ui en bak deze glazig
- Voeg de bevroren spinazie
- Warm langzaam op totdat de spinazie uit elkaar is gevallen
- Voeg de rijst toe en warm dit onder continue roeren op
- Warm in een waterkoker een half kopje water op
- Los het bouillonblokje op in het water
- Voeg de bouillon op het laatst toe aan de rijst, zodat deze ietwat nat blijft
- Naar smaak peper en zout toevoegen