PUNTHOOFT
Risotto met spek en preiIntro
Risotto kun je eigenlijk met alles maken. Het is enkel de kunst om de smaak van de ingrediënten in de rijst te krijgen. Als dat lukt kan het eigenlijk al niet meer fout gaan.
Risotto met spek en preiIngrediënten
- 200 gram risottorijst
- 1 dikke prei
- 1 ui
- 100 gr spekreepjes
- half bakje roomkaas met kruiden (bijv. Boursin cuisine)
- Halve liter water
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 1 eetlepel Oregano
- Peper uit de molen
- Olie
Risotto met spek en preiRecept
- Zet water op om te koken
- Los het bouillon blokje op in het water
- Snipper ondertussen de uit en snij de prei in kleine stukjes
- Fruit deze even lichtjes (!) aan met wat olie, ze mogen geen kleur krijgen
- Haal uit de pan en bak dan de spekreepjes in de olie
- De spek is goed als deze boven de olie, begint op te drogen
- Voeg de prei en ui weer toe
- Strooi de risotto erbij
- Bak 2 minuutjes op totdat de rijst glazig zal zijn geworden
- Voeg nu 3 kopjes hete bouillon toe en de Oregano
- Laat dit bijna inkoken
- Als de bouillon bij de rijst bijna is verdampt (droog), voeg dan nieuwe bouillon bij
- Roer af en toe even om
- Voeg voor opdienen wat peter toe
Tip: Door het sudderen komt de smaak nog meer in de rijst, langer sudderen geeft dan ook meer smaak.