PUNTHOOFT
Surinaamse RotiIntro
We waren ooit een weekend in Amsterdam. We vroegen aan een taxichauffeur om ons naar een leuk Surinaams restaurant te brengen waar je goed kon eten. We kwamen uit bij een verlichtte voetbalkantine, zonder enige sfeer of wat dan ook. Het eten was er wel erg lekker. Ondermeer de roti.
Voor zover ik heb begrepen is het vanuit India naar Suriname meegebracht. De belangrijkste smaakmaker is de garam masala. Hiervoor zul je echt naar de toko moeten. Dit onderdeel is nodig voor de juiste smaak. De naam bij de toko is Hindostaanse Massala Surinami.
Surinaamse RotiIngrediënten
- 5 eetlepels garam masala
- 250 gram kip (1 kipfilet)
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 bouillonblokjes
- Peper en zout
- olie
Surinaamse RotiRecept
- Snipper de ui
- Pureer de knoflook
- Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes
- Verwarm wat olie in een pan
- Bak de kip net aan
- Haal de kip uit de pan en set even opzij
- Verwarm wat water om de bouillon op te lossen
- Fruit de ui
- Als de ui bruin begint te worden, de knoflook, aardappelen, masala, knoflook en bouillon toevoegen
- Voeg water toe zodat de aardappelen net onder staan
- Breng aan de kook en laat een 20 minuten doorkoken
- Voeg de kip toe en laat nog 10 minuten doorkoken
- Peper en zou naar smaak toevoegen