PUNTHOOFT
SaagIntro
Het bekende groene babyvoedsel bekend uit de Indiase restaurants.
Saag is een Indiaas gerecht gemaakt van diverse groene groentes. Hierbij is er een grote rol voor de spinazie, die er eigenlijk altijd in zit. Maar ook boerenkool, bladgroenten, postelein of zelfs brocolli kunnen prima.
Doordat je de spinazie toch gaat pureren, kun je verse spinazie of als je wilt ook diepvriesspinazie gebruiken.
SaagIngrediënten
- 500 gram spinazie
- 1 ui
- 1 centimeter gember
- 4 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 halve theelepel garam masala
- 2 theelepels koriander
- 1 theelepel komijn
- 50 ml Griekse yoghurt
- zout
SaagRecept
- Als je diepvries spinazie gebruikt:
- Ontdooi de spinazie
- Als je verse spinazie gebruikt:
- Leg de spinazie een minuut in kokend water
- Giet af
- Pers het water er met de hand uit (pas op kan nog heet zijn)
- Pureer in de magic bullet
- Snipper de ui
- Snij 1 centimeter gember af en pureer deze
- Pel en pureer de knoflook
- Hak de chilipeper
- Rasp de gember
- Smelt wat boter in een pan
- Bak hierin de uit glazig
- Zet het gas laag
- Voeg dan alles (behalve de yoghurt) toe en roer goed door elkaar
- Laat dit mengsel nog 5 minuten warmen (niet bakken dus), roer regelmatig door
- Als het toch aan het indrogen is, gewoon een beetje water toevoegen
- Haal de pan van het vuur
- Voeg nu de yoghurt toe en roer tot een glad geheel
- Laat dit mengsel nog een keer 5 minuten warmen met de deksel erop