Salade Peer GeitenkaasIntro

Je verwacht hier geen salade. Inderdaad.

Dit is een lichte salade waabij de combinatie van de kruidige zoete stoofpeer heerlijk is in combinatie met de bite van de geitenkaas. Dit bedekt met de zoute vleeswaren.

De stoofperen zijn het lekkerst als je die zelf hebt gestoofd in de rode wijn. Maar een pot uit de supermarkt kan natuurlijk ook.



Salade Peer GeitenkaasIngrediënten
    Per persoon!
  • IJsbergsla
  • Een stoofpeer per persoon
  • 25 gram geitenkaas
  • 2 plakken prosciutto of andere zoute gerookte ham
  • pijnboompitten / croutons
  • lichte sladressing (geen HoneyMustard!)


Salade Peer GeitenkaasRecept

Zuurkool en aardappelen gaar koken

  • Leg een dun laagje gesneden sla op een bord
  • In het midden de lauwe peer
  • Eromheen de kapot getrokken kaas (formaat dobbelsteentjes)
  • Trek wat reepjes van de ham en frommel die op
  • Besprenkel met de dressing
  • Garneer met de pijnboompitten / croutons

Het lekkerst is het als de peren nog iets lauw zijn. Desnoods eventjes in de microwave.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.