PUNTHOOFT
Hollands satépannetje met sperziebonenIntro
Ook Hollands eten kan gerust wat satesaus gebruiken. Want laten we wel weten; alles smaakt lekkerder met satesaus!
Als je extra harde groenten wilt toevoegen, doe da dan gelijk met de boontjes.
Hollands satépannetje met sperziebonenIngrediënten
- 400 gram krieltjes in de schil
- 300 gram sperziebonen
- 350 mililiter water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 theelepel sambal manis
- 1 bouillonblok
- 1 theelepel satésaus
- 3 eieren
- Olie
Hollands satépannetje met sperziebonenRecept
- Halveer de krieltjes
- Maak de sperciebonen schoon en halveer deze
- Snipper de ui
- Pel en snipper de knoflook
- Snij het spek in kleine stukjes
- Maak de satesaus in een kopje aan met water, totdat je een koffiekopje sate saus hebt
- Verhit wat olie
- Fruit de ui met knoflook, spek en de sambal op een laag vuur
- Kruimel het bouillonblokje
- Voeg de aardappelen, bonen, satesaus en water toe
- Roer even alles door en laat dan sudderen met de deksel op de pan
- Na 20 minuten zullen de aardappelen en bonen gaar zijn
- Controleer dit (vork prikken in de aardappel, deze moet er dan af glijden) zoniet nog even langer. Als het mengsel droog komt te staan eventueel wat water toevoegen
- Bak in een andere pan 3 spiegeleieren
- Serveer de eieren op de aardappelen