Sinterklaas appeltjesIntro

Lekkere warme appels met een Sinterklaas smaakje.

Afhankelijk van de grootte van de appels kan het opwarmen langer/korter duren. Let op dat je ze bijtijds uit haalt, anders heb je appelmoes.



Sinterklaas appeltjesIngrediënten
  • 4 friszure appeltjes (Elstar bijvoorbeeld)
  • 5 speculaasjes of een handvol pepernoten
  • 25 gram zachte boter
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 theelepel kaneel


Sinterklaas appeltjesRecept
  • Laat de oven voorverwarmen op 180 graden
  • Laat de rozijnen wellen in een kopje water
  • Vet een ovenschaal in
  • Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis
  • Kwast de appels ruim in met boter
  • Rol de appels door basterdsuiker
  • Zet deze naast elkaar in de overschaal
  • Verkruimel de speculaasjes / pepernoten
  • Meng de kruimels met de amandelen, rozijnen, kaneel en het restand boter
  • Smeer dit tussen de voegen van de appels
  • Dan kan de schaal de oven in
  • Laat de appels in 30 tot 40 minuten zacht worden
  • Lauwwarm opdienen is het lekkerst!


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.