PUNTHOOFT
Sinterklaas appeltjesIntro
Lekkere warme appels met een Sinterklaas smaakje.
Afhankelijk van de grootte van de appels kan het opwarmen langer/korter duren. Let op dat je ze bijtijds uit haalt, anders heb je appelmoes.
Sinterklaas appeltjesIngrediënten
- 4 friszure appeltjes (Elstar bijvoorbeeld)
- 5 speculaasjes of een handvol pepernoten
- 25 gram zachte boter
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 theelepel kaneel
Sinterklaas appeltjesRecept
- Laat de oven voorverwarmen op 180 graden
- Laat de rozijnen wellen in een kopje water
- Vet een ovenschaal in
- Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis
- Kwast de appels ruim in met boter
- Rol de appels door basterdsuiker
- Zet deze naast elkaar in de overschaal
- Verkruimel de speculaasjes / pepernoten
- Meng de kruimels met de amandelen, rozijnen, kaneel en het restand boter
- Smeer dit tussen de voegen van de appels
- Dan kan de schaal de oven in
- Laat de appels in 30 tot 40 minuten zacht worden
- Lauwwarm opdienen is het lekkerst!