PUNTHOOFT
Oma Lala's SneeuwballenIntro
Het klassieke recept van Oma Lala. Serveren van de ballen kan zowel koud of warm, zolang er maar een mooie laag suiker op zit!
Wij eten dit altijd met oudjaar! Lekkerder nog dan oliebollen.
Oma Lala's SneeuwballenIngrediënten
- 2 dl Water
- 2 gr Zout
- 100 gr Harde boter
- 120 gr Bloem
- 4 Eieren
- Frituurvet
- Poedersuiker
Oma Lala's SneeuwballenRecept
- Het water met zout en boter aan de kook brengen.
- Ineens alle bloem toevoegen en net zo lang roeren tot er een gelijkmatige deegbal ontstaat. Deze moet van de wand van de pan loskomen.
- Pan van het vuur nemen en de eieren er een toevoegen. Hierna nog 5 minuten blijven roeren.
- Een grote pan met frituurvet verwarmen (180 graden). Hierin met 2 lepels balletjes deeg laten glijden en afbakken tot deze goudbruin zijn.
- De sneeuwballen goed laten uitlekken, en terwijl ze nog warm zijn, bestrooien met poedersuiker.